Myynti
Markku Väänänen
044 972 9213
Hunton puukuitueriste
Asiakaskertomukset ja blogit

Hunton puukuitueriste


Rakenna turvallisesti ja tehokkaasti

Puukuitueriste Hunton tekee katoista, seinistä sekä lattioista tiiviit ja energiatehokkaat. Ekologiset ja hengittävät rakenneratkaisut kattoon, seiniin ja lattiaan – rakennustekniset vaatimukset huomioon ottaen. Huntonin luonnolliset raaka-aineet ovat kestäviä ja niiden avulla voidaan taata parempi sisäilma.

Miksi kannattaa valita Hunton -lämmöneriste?

 • Allergisoimaton
 • Terveellinen sisäilmasto
 • Katkeamaton eristys
 • Hyvä lämmöneristys- ja varastointikyky
 • Hyvä ääneneristyskyky
 • Erinomainen suoja kuumuutta vastaan kesällä
 • Vesihöyryn läpäisevä
 • Hunton-puhallusvilla ei vaadi työstöä, vaan se puhalletaan suoraan paikalleen

Luonnolliset ja kestävät materiaalit

Puu on orgaaninen raaka-aine, joka tarjoaa monia etuja. Luonnollisten raaka-aineiden etuna on yleensä se, että ne ovat kestäviä, parantavat sisäilmaa ja edistävät terveyttä, ne ovat ajattomia ja kauniita, ja hyvin hoidettuina myös niiden elinkaari ja käyttöaika ovat pitkiä.

Lämmin kylmällä säällä, viileä lämpimällä

Puumateriaalien lämmönvarastointikyky on ainutlaatuinen. Puu nimittäin varastoi lämpöä ja vapauttaa sitä ympäristöolosuhteiden ja tarpeen mukaan. Puukuitueristeen avulla sisälämpötilaa voidaan säädellä paljon paremmin kuin muilla eristemateriaaleilla. Suuren lämmönvarastointikapasiteetin ansiosta sisälämpötilat pysyvät tasaisempina sekä korkeampina talvella ja tasaisempina ja viileämpinä kesällä. Miellyttävän sisälämpötilan ylläpito ja tasaisena pitäminen ympäri vuoden vaatii vain minimaalisen määrän energiaa. Lisäksi puu absorboi ja vaimentaa ääntä erittäin tehokkaasti.

Paloturvallinen materiaali säästää myös luontoa

Huntonin puukuitueriste ei sula eikä pala, koska puun luontaisten ominaisuuksien ansiosta puukuitueriste hiiltyy palotilanteessa ja suojaa siten sekä eristettä itseään että rakenteita liekeiltä. Puu on ainoa hiiltä sitova rakennusmateriaali, ja kun puuta käytetään valmistuksessa ja mahdollisesti myös kierrätetään, sitoutumiseen kuluva aika pitenee entisestään. Tämä pienentää osaltaan merkittävästi hiilijalanjälkeä.

Puu parantaa sisäilman laatua

Sisäilma on tärkeä terveytemme ja viihtymisemme kannalta. Oleskelemme nykyään sisätiloissa enemmän kuin koskaan, joten on ratkaisevan tärkeää, että sekä kodin, päiväkotien, koulujen että työpaikkojen sisäilma on puhdas. Suomessa tavataan runsaasti astmaa, allergioita, ihottumia ja muita hengitysteihin liittyviä ongelmia. Tällaisia vaivoja esiintyy yleisemmin sellaisilla henkilöillä, jotka oleskelevat paljon huonon sisäilman vaivaamissa rakennuksissa. Puu on luonnollinen ja hengittävä materiaali, joka parantaa sisäilman laatua ja terveyttä.

 • Huntonin rakenneratkaisut vähentävät terveydelle haitallisten kaasujen ja hiukkaspölyn määrää.
 • Huntonin ratkaisuilla voidaan korvata myrkyllisiä kemikaaleja ja lisäaineita sisältäviä materiaaleja ja siten vähentää terveydelle haitallisia kaasuja ja hiukkaspölyä.
 • Hunton Nativo Puukuitueriste ei synnytä vahingollista hiukkaspölyä kuten muut eristeet voivat tehdä.
 • Huntonin rakenneratkaisut vähentävät kosteuden määrää.